Wednesday, December 2, 2009

My version of pomander flowers

Seriously i suke gile tgk pomander flowers. Dunno why but i think they r cute n sweet. Been reading other b2b blogs, and most of the b2b have a thing with this pomander flowers.

So, i've been googling for the DIY-pomander flowers. Then yesterday, since it's another day of mother daughter day, we went to Jln TAR, konon in a mission to buy stuffs for pom flowers. Sadly, tak jumpe. Where to buy this styrofoam ball ye? Been looking everywhere, i found nothing. Then all the pom flowers maker said they use tissue paper. Asked them for tissue paper, but mcm lain je.

Lastly, i bought crepe paper. Same ke actually tissue n crepe paper ni? Since there is no styrofoam ball, i cabut all the flowers yg pom flower yg sedia ade kat rumah ni. Saje nak try how the thing will turns out using crepe paper ni.

So tadaaaa....camni la hasilnye. Look tak cantik coz the foam dah pecah here and there. heh. WHen i see other people's pom flowers so cantik je tau. Why lah mine looking so cacats ey?kan?

the color of the paper pun doesnt look nice. Kire ni practice je dulu..

does it resemble as a flowers? ke tak de?hihihi

Tak pe tak pe...practice makes perfect kan? *wink*

13 comments:

iryani said...

hi dhiya..thanks visit my blog yg lately jarang update..bz dgn keje ofis..i actually suka buat benda2 mcm tu..tp tak pandai pun..syok sendiri je..hehhehe..pelamin nnt i sewa..plan asal nak buat sendiri, tp cari ottoman tak jumpa, nk beli kat kl cost nk bwk balik kampung mahal lak..finally i sewa je pelamin..tp biasa la, mak andam kat kampung bukan nyer ada pelamin updated pun..so i bg design, dia try follow, tp i dah ada plan b lah, back up things mcm bunga etc kalau pelamin yg dia buat nnt tak menepati citarasa (ngada2 tul b2b ni ek)..hehehhe..u bila nak kawin?

Cantik pomander u buat..

Dyalycious said...

hye yani..dah jawab kat blog u hihihi...
tak cantik pun pomander i tu..u nye lagi comel..i nye dah penyek2..hehehe

iryani said...

actually i pun ada buat guna creape paper..i buat roses..tp sbb tak cukup styrofoam ball, i keep je lah bunga tu..malas nak g kl cari ball..

Dyalycious said...

i tak reti buat rose..tu buat cam ala carnation je..tapi suke lagi u nye...gune bunga siap je senang kan?
crepe paper ni kene kasar skits dah penyek..

iryani said...

actually crepe pun lawa gak..i ni malas nak buat, roses crepe yg ada tu pun sikit je..buat separuh jalan..jumpa bunga ready made i grab je..hehhehe..

Dyalycious said...

after i showed my mom ur pomander flower, trus my mom ckp, buat gune bunga je la senang..tak yah nak lipat2 kertas tu..save byk mase... :)

iryani said...

u r rite..i pun ni kes malas le beli bunga siap je..hehehhe..cepat..dlm masa 1 hari je i siapkan semua..hehehhe..

arl said...

sokong..gune bunga jerk..sebab aku kan jenis malas gak..;)so opt for the easiest one!hahaha..;p ko jgn jadik cam aku bile nak kawen nanti tau dear..hikhikhik..

Dyalycious said...

iryani, tu la..nanti nak gi beli bunga la..cucuk je..senang cite..then bole buat bende lain dah kan?tapi majlisnye pun lambat lagi..buat skang cam too early la plak..

arl,hihihihi...insyaAllah dgn adenye bantuan korg yg dah ade experience leh aku blaja skits2 kan..tak de marathon cam nko nanti dear..hehehe

Ummi Lily... said...

Hey!! Tis is sooooooo sweeeeeet... So de very de touching gitu... U sanggop buat blog ni juz for d engagement n wedding nye preparation updates... Awwwww... So sweet.... =)

Dyalycious said...

kak ummi...heeee..thanks..but a bit leceh to update kat 2 blog kak ummi...so dya thinking nak update kat blog yg 1 lagi je :)

Ummi Lily... said...

Lerrr... Jgn la.. Tis blog is great... U shud separate them out... Mmg leceh siket tapi I think it's worth reading... hee hee...

未來 said...

hello~..................................................